tisdag 23 juni 2009

4 dagar (igen?)


...kvar nu till semester (igen). Vadstena - here I come! Jag och Tuija. Vi ska söka och finna sinnesro med några dagar i stillhet hos Birgittasystrarna i Vadstena. Det ser jag verkligen fram emot. Jag har laddat "boklådan" med några nya böcker för läsa hör sommaren till. Tar med en bunt till Tuija också så hon inte får tråkigt när jag läser.

Idag har jag brutit mina promenadvanor men...ja, lugn och fin nu...jag ska testa att promenera på kvällen. Jag lovar att jag ska det, lovar mig själv det. Den tiden då jag är som tröttast och känner av mest biverkningar av mina mediciner...tänk om!...tänk om det skulle hjälpa mig att hålla mig vaken lite längre och få mig att slippa biverkningarna till viss del. Det skulle vara underbart!

Jag har RLS vilket betyder "rastlösa ben" och medicineras med en medicin som ger mig biverkningar och inte hjälper fullt ut heller. Ändå vill/vågar jag inte sluta med medicinen för då blir det ännu ännu värre. Ska ta tag i detta efter semestern och kräva att få komma till Avesta där det finns specialister på just RLS. Vägrar vara så här handikappad längre när det nu finns bot att få. Jag är handikappad på så vis att jag måste välja bort en del saker för att jag vet att det blir jobbigt, t ex biobesök, långa resor med buss, vissa föredrag (även om jag där lärt mig "våga" att stå upp när krypet i benen tar överhanden). Det hindrar mig från att ex ligga och läsa en god bok, det tar på humöret (som är nog illa ändå), det gör att jag måste stå i stort sett hela dagarna på jobbet...

Dagens ord: "Upplev havets vidsträckthet, fjällets storslagenhet, solnedgångens praktfulla skådespel. Universum är stort nog att rymma din smärta." (hämtat ur boken "Det finns hopp")



Inga kommentarer:





Genom att adoptera denna droppe & placera den på Er hemsida, visar ni er sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i ensamhet...