måndag 30 juni 2008

Idag behövs sinnesrobönen. Den ger mig sinnesro som det ju är tänkt och jag ber den lite då och då.
Att det här är Nalle Puh som får illustrera den är helt i sin ordning tycker jag som älskar Puhs klokheter.
Jag känner mig trött och sliten. Räknar ned för semester nu...sju arbetsdagar och en beredskapshelg kvar... Sedan fyra veckors välbehövd ledighet. Spelar mig ingen roll vad det blir för väder - bara att själv få styra över min tid är underbart. Sova när jag blir trött, äta när jag är hungrig, ja helt enkelt följa min egen klocka.
Jag jobbar som socialsekreterare och handlägger försörjningsstöd. Möter många olika människor med olika slags bakgrund och svårigheter. Det är ett stimulerande arbete som jag trivs med och jag gillar "pulsen" på socialkontoret. Sällan blir en dag som jag planerat i almanackan...vad som helst kan hända... Jag har också goa härliga arbetskamrater som gör allt lite lättare när jag ibland suckar tungt och tycker att jag inte kommer någon vart. Det betyder så mycket!
Nu ropar soffan på mig...kan inte stå emot längre...måste bara...en liten stund...sträcka ut mig...sova lite till något uselt tv-program.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz





Måndag morgon

Trött! Ville inte alls gå upp ur sängen men nu börjar ju en ny arbetsvecka så det är bara att bita ihop. Tänk, för bara ett halvår sedan så var det otänkbart att jag skulle sova så länge som till kl 06. Jag var uppe och skruttade redan vid 3-4-5-tiden. Kunde somna redan kl 17 på kvällen så det var ju inte så konstigt. Ville bara sova bort den tid som skulle föreställa den lediga tiden. Den tid då hjärnan slog på tankar som jag inte ville ha, den tid då inte jobbet var som ett skyddande hölje... Den tid då sorgen ville ut och ge sig till känna på ett mer påtagligt sätt än när jag kunde skingra tankarna med andra saker. Ska berätta mer om min sorg framöver så hav tålamod kära läsare!
Så träffade jag Houari och mitt liv gick in i ett nytt skede. Visst sover jag framför tv:n redan vid 20-tiden ibland men kan vakna till efter en stund och sedan lägga mig som en "normal" (hmm, vad är det?) människa.

Nu ska denna så normala människa fixa lite frukost, och för den delen lite lunch också, att ta med till jobbet. Önskar er alla en underbar måndag!



söndag 29 juni 2008

Den första dagen...

...på resten av mitt liv och som bloggare. Oj, vad spännande det kommer att bli. Vet inte riktigt hur allt fungerar här ännu men hoppas på att lära mig efterhand.

I morse slog jag nog mitt eget rekord - jag tog mig ut på en 40 minuter lång promenad i skogen!!! Jag - som är en riktigt soffpotatis. Inte dåligt! Kanske har min läkares morrande gjort någon nytta i alla fall. Han morrar om att jag måste gå ner i vikt (vilket jag är mycket väl medveten om själv) och jag är säker på att om jag kommer till honom med ont i örat så skyller han också det på min övervikt...hmmm...
Nåväl, tillbaka till mitt rekord - det var underbart i skogen. Lagom temperatur, inga mygg...så jag bara njöt. Mötte en kvinna med hund och hon gav mig dagens doftupplevelse. Hon luktade av ren fräsch tvål, nyduschat...och hennes doft hängde kvar en bra stund efter att vi mötts. Fascinerande vad en promenad kan ge i upplevelser...i all enkelhet...




Genom att adoptera denna droppe & placera den på Er hemsida, visar ni er sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i ensamhet...